Список желаний

Ваш список желаний пуст. Перейти в каталог?

Фантастичні Генрі Лайон Олді на зустрічі з читачами

28.11.2019

На нашем сайте можно скачать интересную работу - "Литературные братья Олди". Это научно-методическое пособие для учителей и библиотекарей подготовила Харьковская областная библиотека для юношеств. Материал приурочен к 55-летию Олега Ладыженского и Дмитрия Громова.

А 12 апреля 2019 года в библиотеке проходила творческая встреча Г.Л.Олди с читателями.

Вот небольшие итоги от самих писателей:

Вот как надо ходить на творческие встречи! :-)
И еще немного подробностей встречи с читателями в Харьковской областной библиотеке для юношества.
Пришли – сразу чай, кофе. Личная беседа с директором библиотеки: умной, красивой, обаятельной женщиной. Книги, финансирование, новые серии, организация мероприятий и фестивалей. Все по делу, интересно, конкретно. Заходим в зал: все готово. Публика собралась, аншлаг. Впереди стоят два кресла (мы, правда, все равно работаем стоя), наши книги на столике, вода. Только мы собрались разогревать публику – нет, говорит прекрасная библиотекарша, мы тут заранее подготовились. На большой экран выводится видеоролик про нас-любимых плюс песня «Стояли двое у ручья» в моем скромном исполнении. Потом зачитывается краткая биография Олди: ёмко, динамично, интересно. И уже после этого мы выходим на тёплую, внимательную, подготовленную публику. Когда чувствуем, что пора заканчивать, организаторы сами, без нашего намека, подводят итог. И в финале: еще одна моя песня в записи.
Как надо организовывать встречи с писателями? Вот так!

А вот что написали сами библиотекари о встрече:

Навколишній реальний світ іноді здається нам таким похмурим та недобрим.
І тому душа людини прагне зануритись в якийсь інший, більш ласкавий до неї, хай навіть фантастичний світ. Для цього ми беремо до рук фантастичні твори і просто щезаємо для оточуючих. Бо світ фантастики різноманітний, захоплюючий та магічний. А кращими провідниками в безмежному лабіринті фантастичних подій виступають самі автори – фантасти. А що може бути за краще, ніж зустріч з авторами твоїх улюблених фантастичних світів? Ось така дійсно чудова нагода для багатьох шанувальників жанру фантастики і здійснилася 12 квітня в затишній залі бібліотеки для юнацтва. Це була зустріч зі славнозвісним творчим авторським дуетом Генрі Лайон Олді. Ви думаєте, що це якісь іноземці із Англії? А ось і ні! Це наші славні харків’яни – Дмитро Громов та Олег Ладиженський, відомі під творчим псевдонімом Генрі Лайон Олді. Їх багато численні оригінальні твори завоювали багатомільйонну читацьку аудиторію ще з 1990 року, коли саме і народився цей дивовижний творчий тандем.
Творча зустріч була інформативно насичена та по дружньому тепла. Жодної паузи, жодної зупинки. Численні запитання від шанувальників творчості Олді і дуже цікаві змістовні відповіді Дмитра та Олега. Так непомітно спливли майже дві години…
Харків вкотре довів, що він може пишатися талановитими творчими людьми і має свою інтелектуальну еліту. А обласна бібліотека для юнацтва завжди рада таким почесним славетним землякам та планує надалі продовжувати ці незабутні зустрічі на користь містян.